Artikkelit

 • huhuja
  Suomen vuosisata: Pula-ajan huhuja...

  Säännöstelyn kiristyessä alkuvuodesta 1941 kansan suussa alkoi kulkea omalaatuisia huhuja. Erään huhun mukaan voipula johtui siitä, että voita...

 • joulun perinteet
  Joulun viettoa maailmalla: Perinte...

  Joulupukilla on monia eri muotoja ja jouluperinteet vaihtelevat suuresti eri mantereilla. Kansainvälisiin perinteisiin tutustumiseksi sinun ei...

 • Kotitekoiset lahjat
  Viisi kotitekoista joululahjaa, jo...

  Nämä edulliset, suloiset ja personoidut lahjaideat ystäville ja perheenjäsenille ovat peräisin tee-se-itse -periaatetta noudattavasta InstaCraft-...

 • Martan piparkakut

  Miltä maistuisikaan joulu ilman piparkakkuja? Juuri jouluna etsitään käsinkirjoitetut pipariohjeet kätköistään ja valmistetaan niiden mukaan...

 • Puna-armeijan hyökkäyksiä
  Suomen vuosisata: Puna-armeijan hy...

  Joulukuun alussa 1941 suomalaiset olivat pysäyttäneet hyökkäyksensä ja asettuneet edullisiin puolustusasemiin Syvärille ja Maaselän kannakselle....

Kaikki artikkelit

Säännöstelyn kiristyessä alkuvuodesta 1941 kansan suussa alkoi kulkea omalaatuisia huhuja. Erään huhun mukaan voipula johtui siitä, että voita vietiin salaa Saksaan. Kun lihasta alkoi olla pulaa, huhuttiin puolestaan, että teuraslehmiä oli viety Saksaan – tai sitten venäläisten varuskuntaan Hankoon.

joulun perinteet

Joulupukilla on monia eri muotoja ja jouluperinteet vaihtelevat suuresti eri mantereilla. Kansainvälisiin perinteisiin tutustumiseksi sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä maailmanympärimatkalle, jatka vain lukemista. Voit ehkä hyödyntää joitain seuraavista perinteistä omassa joulun vietossasi.

Nämä edulliset, suloiset ja personoidut lahjaideat ystäville ja perheenjäsenille ovat peräisin tee-se-itse -periaatetta noudattavasta InstaCraft-kirjasta. Sinun ei todennäköisesti tarvitse edes lähteä käymään käsityöliikkeessä päästäksesi alkuun.

Miltä maistuisikaan joulu ilman piparkakkuja? Juuri jouluna etsitään käsinkirjoitetut pipariohjeet kätköistään ja valmistetaan niiden mukaan rasian täydeltä vanhan ajan perinteisiä herkkuja. 

Joulukuun alussa 1941 suomalaiset olivat pysäyttäneet hyökkäyksensä ja asettuneet edullisiin puolustusasemiin Syvärille ja Maaselän kannakselle. Tammikuun alussa 1942 neuvostojoukot aloittivat Maaselän kannaksella vastahyökkäyksen Karhumäen takaisinvaltaamiseksi.

Suomalaisista tuntuu tällä hetkellä siltä kuin heidän kansakuntansa elämässä alkaisi kokonaan uusi vaihe. Kahdeksan pitkän ja koettelemusten täyttämän vuoden jälkeen Suomi on nyt suunnitelmien mukaisesti suorittanut loppuun korvausvelkansa sodasta, johon maa toisen maailmansodan aikana tahtomattaan joutui ja jonka se hävisi.

Suomen itsenäistyminen aiheutti keskustelua myös Suomen lipun ulkoasusta ja väreistä. 

Nyt on aika lämmittää joulun ensimmäiset glögit. Kaupasta saa erilaisia valmiita glögisekoituksia, mutta kokeile alla olevaa perinteistä reseptiä, kun haluat nauttia kaikkein herkullisinta, itsetehtyä juomaa!

Tuttu joululaulu tai -virsi kuuluu monen jouluun. Se luo oikean joulutunnelman. Kanttori, piispa, virsisäveltäjä ja -runoilija kertovat joulunsa lauluista.

Ari Koponen alias Brother Christmas halusi luoda oman mallinsa hyväntekeväisyyteen. Hän yhdistää auttamisesta kiinnostuneet ja apua tarvitsevat, ja on tuonut lyhyessä ajassa iloa jo tuhansien ihmisten elämään. Vaikka sankarin nimessä onkin joulu, avustustyötä tehdään ympäri vuoden ja eri puolilla Suomea.

Sivut