Kesäkurpitsaveneet lammastäytteellä

Luo: 03/08/2013 - 11:27

Lammas maistuu upealta myös jauhettuna ja paistettuna. Tässä herkullisessa ruokalajissa mehevä lampaan jauheliha yhdistetään upeisiin makuihin ja paistetaan kesäkurpitsaveneiden täytteenä.

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 45 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia

4 isoa kesäkurpitsaa (n. 225g kappale)
1,5 dl pitkäjyväistä, valkoista riisiä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 luumutomaattia, siemenet poistettuna ja pilkottuna
1 kevyesti vatkattu kananmuna
1,5 rkl hienonnettua tuoretta minttua (halutessa)
340 g lampaan jauhelihaa
1 pilkottu sipuli
2 murskattua valkosipulin kynttä
2 dl tomaattimurskaa
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia TAI
0,5 tl kuivattua rosmariinia
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi ja lusikoi kostea keskustaosa pois niin, että kurpitsaveneet jäävät reilun sentin paksuisiksi. Hienonna poistamaasi keskustaosaa hieman.

2. Aseta kesäkurpitsat matalaan paistoastiaan. Peitä ne foliolla ja paista 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä tikulla painettaessa.

3. Kurpitsojen paistuessa voit keittää riisin kevyesti suolatussa vedessä noin 12-15 minuuttia (tai kunnes riisi on hieman pehmentynyt). Kaada vesi pois ja anna riisin jäähtyä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, kananmuna, minttu ja suolaa ja pippuria. Jätä maustumaan.

4. Ruskista lammasta keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes liha on saanut väriä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista noin 5 minuuttia kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mukaan tomaattimurska, kesäkurpitsojen hienonnetut keskustat ja rosmariini. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä antaen keitoksen muhia 10-15 minuuttia. Lisää riisisekoitus ja hämmennä hyvin.

5. Lusikoi valmis täyte esipaistettuihin kesäkurpitsaveneisiin ja ripottele päälle parmesanjuustoa. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes veneet ovat kullanruskeita ja rapeita päältä. Tarjoile heti.

 

Osallistu keskusteluun!