7 kikkaa, joilla aivot pysyvät terävinä

VibrolegsSofaSaveriWalkVibrolegs Elliptical Lahjalehti 2021
 
AlfaTV:n TV-opas!

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

7 kikkaa, joilla aivot pysyvät terävinä

Create: 11/16/2015 - 12:00

Ihmiskehon kiehtovin ja salaperäisin elin ovat aivot, joita on myös kutsuttu tuntemamme maailmankaikkeuden monimutkaisimmaksi kokonaisuudeksi. Aivot ovat kestävämmät, sopeutumiskykyisemmät ja voimakkaammat kuin ihmiset usein uskovatkaan.

Aivot
Videopelien pelaaminen voi auttaa parantamaan muistia ja nopeuttamaan reaktioita

Mikä vielä parempaa, on olemassa helppoja keinoja, joiden avulla voit pitää aivot mahdollisimman suorituskykyisinä. Näillä seitsemällä kikalla pidät aivosi terävinä:

1. Katse Välimeren suuntaan

Jatkuvasti saadaan lisää tutkimusnäyttöä siitä, että Välimeren ruokavalio voi auttaa suojaamaan kehoa ikääntymisen vaikutuksilta, jopa joiltakin dementian muodoilta. Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että Välimeren ruokavalio voi alentaa aivosairauksien määrää 13 prosentilla.

2. Pelaa

Videopelien pelaaminen voi auttaa parantamaan muistia ja nopeuttamaan reaktioita. Eräässä tutkimuksissa todettiin tietokonepelejä pelanneiden saaneen parempia testituloksia toiminnanohjausta, kuten oman toiminnan suunnittelua, järkeilyä, ongelmanratkaisua ja monen tehtävän yhtäaikaista suorittamista, mittaavissa testeissä kuin niiden, jotka eivät pelanneet.

3. Pysähdy hetkeen

Meditaatio on hyväksi aivoille. Eräässä tuoreessa tutkimuksessa havaittiin aivojen rakenteissa, kuten hippokampuksessa, kasvua henkilöillä, jotka olivat meditoineet päivittäin. Tutkijat uskovat mietiskelyn voivan parantaa aivojen kykyä oppia ja säilöä tietoa.

4. Opettele uusi kieli

Uuden kielen opiskelu stimuloi aivojen otsalohkoja, joilla on keskeinen merkitys lyhytkestoisen työmuistin toiminnassa.

5. Ota iisisti

Jatkuva stressi voi vahingoittaa aivojesi hyvinvointia ja toimintakykyäsi. Tutkimuksissa on havaittu, että kehon stressihormonin kortisolin korkeat tasot voivat vahingoittaa hippokampusta sekä häiritä muistia ja oppimista.

6. Naura usein

Vanhat viisaudet naurun parantavasta voimasta ovat totta ainakin aivojen kohdalla. On havaittu, että kunnon naurut aktivoivat aivojen niitä alueita, jotka ovat kytköksissä luovuuteen ja oppimiseen.

7. Nuku sikeästi

Riittävä määrä oleilua höyhensaarilla auttaa vahvistamaan muistoja. Sen lisäksi, että muistot vahvistuvat nukkuessasi, aivot myös työskentelevät unen aikana kuumeisesti järjestellen tietoa ja valikoiden siitä tärkeimpiä palasia. Tämä voi osaltaan tehostaa luovaa ajattelua.


Lue lisää
Jumppaa aivot kuntoon
Dementia vai jotain muuta
Aivohalvaus - tunnista oireet ja hälytä ambulanssi

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!